петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      “Екзакта“ отчете над 7 % разлика между Цачева и Радев

      Към 2 ноември Цачева получава 27.9% от вота на хората, които са сигурни, че ще гласуват на първия тур. Радев ще бъде подкрепен от 22.4% от твърдо решилите да гласуват избиратели.

      Красимир Каракачанов е трети с 11.5% от вота на твърдо решилите да гласуват. Разликата между него и Радев е значителна. В същото време е малко вероятно някой да го измести от третото място.

      Това са данни от изследване на „Екзакта рисърч груп“, проведено между 28 октомври – 2 ноември сред 1000 пълнолетни български граждани в 125 гнезда в 88 населени места. Методиката на регистрация е пряко полустандартизирано face-to-face интервю. Проучването е възложено, реализирано и финансирано от „Екзакта Рисърч Груп”.

      Според социолозите Веселин Марешки получава 6.9% от вота на твърдо решилите да гласуват, а Пламен Орешарски – 6.7%. Кандидатите имат потенциал да постигнат и по-добър резултат на 6 ноември, смятат от „Екзакта“.

      Трайчо Трайков получава 5.5% от вота на твърдо решилите да гласуват, Ивайло Калфин – 5%, а Татяна Дончева – 2.5%.

      Засега социолозите от „Екзакта“ не се ангажират с прогноза за изхода от балотажа, но обещават да го направят непосредствено пред втория тур.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ