петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Ден за размисъл преди изборите на 6 ноември

      Събота, 5 ноември, е ден за размисъл преди изборите за президент и вицепрезидент, на национален референдум и на частични избори на 6 ноември.

      Забранена са предизборната агитация, разпространяването на нови агитационни материали, както и унищожаването на материали, поставени в съответствие със законовите изисквания на местата, определени от кмета на съответната община.

      Забранено е и разпространяването на агитационни материали на разстояние по-малко от 50 метра от изборните секции, а поставените в близост до секциите трябва да бъдат премахнати от общинската администрация или от районните избирателни комисии.

      По преценка на общинските кметове може да бъде забранена продажбата на алкохол.

      Броят избирателите по избирателните списъци за изборите за президент и вицепрезидент са 6 834 278 души, за националния референдум в списъците за гласуване фигурират 6 832 288 гласоподаватели.

      Право да гласуват общо за частичните избори за кметове, които ще се проведат на три места имат 90 455 избиратели. 88 882 от тях имат право да гласуват за кмет на район “Младост” в столицата, 771 за кмет на Грохотно и 802 за кмет на Друмево.

      Общият брой на секциите в чужбина е 325 в 71 държави. Над 35 ще са единствено във Великобритания – 53, в Турция и САЩ са по 35, в другите държави са под тази бройка.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ