неделя, 29.09.24
11.4 C
София
16 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      Алфа Рисърч: ГЕРБ с 4,5% преднина пред БСП

      Три дни преди евроизборите, управляващата партия ГЕРБ води с 4,5 на сто пред БСП.
      Това са обобщените изводи от национално представително проучване на социологическата агенция „Алфа рисърч“*, огласено три дни преди изборите. То е проведено в периода 19 – 22 май 2019 г. сред 1016 пълнолетни граждани от цялата страна.
      ГЕРБ получава подкрепата на 31.1 на сто от избирателите. БСП има подкрепата на 26.6 на сто. На трето място е ДПС с 13.9 на сто електорална подкрепа, съобщи социологът Геновева Петрова.
      ВМРО-БНД получава симпатията на 6 на сто от избирателите.
      Четири формации – ГЕРБ, БСП, ДПС и ВМРО, ще изпратят свои представители в Европарламента, прескачайки избирателната бариера от 5.88% от действителните гласове, а още две – „Воля“ и „Демократична България“, са близо до прага за излъчване на евродепутати. Изненади в последния момент обаче не са изключени, тъй като близо 30 на сто от решилите да гласуват ще преценят в последните дни до вота коя бюлетина да пуснат.
      Данните са от национално представително проучване на социологическата агенция „Алфа рисърч“*, огласено три дни преди изборите. То е проведено в периода 19 – 22 май 2019 г. сред 1016 пълнолетни граждани от цялата страна.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ