понеделник, 23.09.24
7.8 C
София
17 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      ИЗВЪНРЕДНО: Европа сертифицира тест за антитела с 99% точност при откриване на коронавирус

      Нов тест за антитела, който проверява дали някой е бил заразен с коронавирус, за който се твърди, че е с 99% точност, е сертифициран за употреба в цяла Европа, информира The Independent.

      Глобалните специалисти по диагностика Abbot, който има база в Обединеното кралство в Мейдънхед, твърдят,  че се очаква да бъдат изпратени милиони от лабораторните тестове в Европа до края на май.

      Диагностичният тест на компанията получи сертификат CE Mark, който показва, че тотговаря на правилата за безопасност на ЕС и вече може да се използва в лаборатории в Обединеното кралство за тестване на антитела, създадени, когато човек е заразен с Covid-19.

      Тестът идентифицира IgG протеина, който организмът произвежда, когато е бил заразен от коронавирус и може да остане в тялото в продължение на месеци и евентуално години.

      Тестването на антитела е от решаващо значение за подпомагане на идентифицирането на пациенти, които са имали коронавирусната инфекция и имат развит имунитет, тъй като това ще им позволи да се върнат на работа.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ