неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Броят на политическите престъпления в Германия се е увеличил

      Броят на политически мотивираните престъпления в Германия през изминалата година се е увеличил с 14,2% в сравнение с 2018 г., пише берлинския таблоид Bild, позовавайки се на източници в агенциите за сигурност в страната.

      Според информацията през 2019 г. броят на престъпленията, извършени по политически причини, надвишава 41 хил. случая, докато през 2018 г. тази цифра е 36 хил.

      Отбелязва се, че тези числа включват както случаи на вербални атаки, така и по-тежки престъпления като палежи и физически нападения и дори убийства.

      Както и в предишните години, престъпленията се извършват предимно от десни и леви радикали. В същото време броят на политически мотивираните престъпления, извършени от десни радикали е нарастнал с 9,4% в сравнение с 2018 г. и възлиза на 22 342 случая – повече от половината от общия брой на политическите престъпления.

      Според изданието през изминалата година властите регистрират са регистрирали общо 2032 престъпления, мотивирани от антисемитизъм. Тази цифра се е увеличила с 13% в сравнение с 2018 година.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ