петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Южна Корея изпраща космически кораб на Луната през 2022 година

      Като част от програмата за изследване на Луната, Южна Корея ще пусне космически кораб през август 2022 г., който ще орбитира около земния спътник. Изстрелването ще се извърши от американското космическо пристанище на нос Канаверал с помощта на превозвача на американската частна компания SpaceX на Илон Мъск.

      Както бе отбелязано в съвместно изявление на Министерството на науката и технологиите на Република Корея и Корейския институт по аерокосмическо инженерство (KARI), „от 1 август до 7 септември 2022 г. ще бъде пуснат орбитален модул като част от изпълнението на програмата за проучване на Луната“. Точната дата на стартиране ще бъде определена по-късно, въз основа на метеорологичните условия.

      Както бе отбелязано в Южна Корея, според техните планове орбиталният модул трябва да бъде в орбитата на Луната до 16 декември 2022 г., а от февруари 2023 г. ще започне да изпълнява основната си мисия: модулът ще бъде постоянно на височина около 100 км, фотографира повърхността на Луната, събира други информация и предаването й на Земята. Това ще бъде първата стъпка в изпълнението на програмата за изследване на Луната от Южна Корея. Във втората фаза корейците възнамеряват да поставят своя изследователски апарат директно на повърхността на Луната.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ