понеделник, 23.09.24
16.8 C
София
22 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Нов вид маска показва дали носещият е заразен с COVID-19

      Инженери от MIT и Харвардския университет са проектирали нов тип маска за лице, която може да диагностицира потребителя с COVID-19 в рамките на около 90 минути. Маските са вградени с малки сензори за еднократна употреба, които могат да бъдат монтирани в други маски за лице и могат да бъдат адаптирани за откриване на други вируси.

      Сензорите са проектирани от изследователския екип преди това за използване при диагностика на вируси като ебола и зика. Проучване показва, че сензорите могат да бъдат включени не само в маски за лице, но и в дрехи като лабораторно облекло, като по този начин ще може да се наблюдава излагането на здравните работници на различни патогени или други заплахи.

      Сензорите в маската са проектирани така, че да могат да бъдат активирани от потребителя, когато са готови да извършат теста, а резултатите се показват само от вътрешната страна на маската, за поверителност на потребителя. Маската включва и малък резервоар с вода, който се освобождава с натискане на бутон, когато потребителят е готов да извърши теста. Така се хидратират лиофилизираните компоненти на сензора SARS-CoV-2, който анализира натрупаните капчици дъх от вътрешната страна на маската и дава резултат в рамките на 90 минути.

      Цялата статия можете да прочетете ТУК 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ