неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Правителството: България подготвя батальонна бойна група заради напрежението с Русия

      Трябва да има деескалация на напрежението и този конфликт да бъде решен. Решено е, че нашата отбранителна стратегия ще е изградена на база на българската армия. Българските войски и командване ще бъдат водещи. Армията ни е нефинансирана и има дефицити. Ние трябва да ги финансираме, за да може армията ни да застане на своето място. България не трябва да е консуматор на сигурност, а конструктивен партньор. Това обяви премиерът Кирил Петков по време на брифинг.

      Министърът на отбраната Стефан Янев допълни:

      „Заедно с дипломатическите усилия България ще развие своя потенциал, като ще бъде подготвена батальонна бойна група с използване на Националната командна верига. В търсенето на демонстрация на възпиращ потенциал, който да сме готови да заявим, ние търсим развитие на българската армия и как дефицитите да бъдат компенсирани“.

      Батальонната бойна група е интегрирано тактическо военно формирование за провеждане на операции, притежаващо гъвкава структура; необходимата подготовка за съвместни или самостоятелни действия; подходящо оборудване и екипировка за всякакви условия на оперативната обстановка; в състояние да провежда пълния спектър както от бойни операции, така и на такива в отговор на кризи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ