сряда, 02.10.24
6.3 C
София
12 C
Пловдив
12 C
Варна
Search Suggestions

      Милен Керемедчиев: Владимир Путин иска да демилитаризира Украйна

      „Не съм си представял, че в 21-ви век може да се стигне до подобна ситуация“, това заяви журналистът Николай Кръстев пред БНТ по въпроса с Украйна.

      „Като, че ли сме свидетели на доктрината „Брежнев“ в пълни действия. Това, което Прага поднесе през 68-ма година, се потвърждава днес през 2022-ра г. Не виждам какъв беше смисъсът да се тръгва към такава военномащабна операция“, добави той.

      „Това беше, за да няма случаен изстрел, да бъде нарушена конструкцията и да има авария“, заяви Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи на въпрос защо руснаците са превзели АЕЦ „Чернобил“.

      „Що се касае до целите на Путин, той ги каза – той не иска продължителен военен конфликт. Той иска да направи демилитаризация на Украйна, тоест да унищожи боеспособността на украинската армия и да премахне режима, който той нарече „нацистки“, добави той.

      „Това, което се вижда, че около 40% от територията на Украйна може да бъде под руски контрол много бързо. Явно границата ще бъде река Днепър, а по нея ще се дислоцират руските части. Ако бързата война не постигне своя успех, Путин ще затъне в продължителна война, която ще доведе до много жертви“, каза още Керемедчиев. 

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ