сряда, 02.10.24
21.2 C
София
23 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Гюров: Потвърдената информация от премиера е, че България няма да предоставя самолети и военни на Украйна

      „В никакъв случай. Това, което ние заявихме, че в нашето управление ще взимаме решения свъзразани с националния интерес, въпреки шарената коалиция“, това заяви председателят на парламентарнта група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров, пред БНТ по повод поисканата оставка на военния министър Стефан Янев и дали тя е поискана предвид наложения обществен натиск.

      „Ние сме благодарни на ген. Янев за неговата работа в МО, за експертизата, която донесе и визията за развитие на армията. В случая обаче НАТО и ЕС трябва да говорят с един силен глас, за да вървим всички заедно към деескалация на конфликта и преговори за спиране на военните действия“, добави той и определи проблемът със ситуацията с военния министър като „разминаване в позициите“, а не „грешка“ на Янев.

      „Изключително важно е в този момент да имаме обща позиция и правителството да говори в един глас и заедно с европейските си партньори да следва стъпките за решаване на конфликта“, каза още Гюров.

      „Както знаете в НС одобрихме предоставяне на хуманитарна помощ за Украйна. Сега с Българския червен кръст се разглеждат списъци с най-важните неща – храна, вода, палатки, дрехи, които ще бъдат предоставени на Украйна“, подчерта той и уточни, че казаното от премиера Кирил Петков, че България ще окаже логистична и военна помощ на Украйна, минава първо през гласуване от депутатите.

      „В този момент потвърдената информация от премиера е, че България няма да предоставя самолети  и военни в Украйна“, подчерта Гюров и отрече да има информация към страната ни да е отправено подобно искане.

      „Това, което ние ще направим е всички решения, които взимаме да са съгласувани с общата позиция и стратегия на ЕС за Украйна“, каза още депутатът от ПП.

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ