понеделник, 23.09.24
21.8 C
София
25 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Грижа за косата в домашни условия

      Всички знаем, че особено за дамите, грижата за косата е много важен фактор в тяхното ежедневие. И тъй като не всеки може да си позволи закупуването на различни продукти от магазините, може да се премине към алтернативни варианти. Когато се стигне до момент, в който косата е силно изтощена – неминуемо е добре взимането на адекватни мерки. Домашните маски овлажняват, укрепват, намалят пърхот и косопад. Това са бързи, лесни и много често ефективни методи, които са прилагат изключително бързо и не отнемат голяма част от ежедневието. Естествените маски оставят косата хидратирана, мека, подхранена и блестяща. Тези методи имат и някои предимства – например човек е в състояние да контролира прилагането на всяка съставка и да прецени съответната дозировка.

      Домашните маски не могат да променят структурата на косата. Честотата на използване зависи от типа прическа. Грубата на допир коса и цъфтящите краища могат да бъдат третирани с хидратираща маска няколко пъти в седмицата. Тук трябва да отбележим, че честото боядисване, особени при обезцветяване, може да нанесе отрицателни последствия. Когато косата е изложена на слънце и силен вятър, лошите резултати се засилват – особено през лятото.

      Какво представлява косата

      Косата е космената обвивка на главата при хората. Реално това е струпване на косми, израстващи на голяма гъстота в дадена площ. Обикновено говорим за еднакъв размер и цвят. Космите на косата имат различна структура, спрямо тези от други части на тялото. Около три-четвърти от хората по света имат естествено тъмна или светла коса. Косите могат да са къдрави, прави, чупливи.

      Някои видове домашни маски за коса

      Съществуват множество различни видове маски за коса, като всяка от тях има своите ползи спрямо съставките си. Сега ще Ви предложим няколко изпитани варианта за вашата коса:

      Маска с кокосово масло и мед.

      И двете съставки – кокосово масло и мед, присъстват в голям брой домашни маски за коса.

      КОКОСОВО МАСЛО

      Кокосовите орехи могат да бъдат вълшебната съставка за вашата коса. Кокосовото масло може да се използва за коса и кожа, като здравословна мазнина за готвене, подпомага храносмилането, поддържа естествените хормони на тялото и като цяло, ползите от кокосовото масло са безкрайни! Кокосовото масло ще направи косата ви мека и ще предотврати накъсването на косъма поради високите си способности за задържане на влага. Тъй като кокосовото масло съдържа мастни киселини, то прониква в косата по-дълбоко от обикновените балсами, което води до красива мека, копринена и блестяща коса.

      ПЧЕЛЕН МЕД

      Ползите от меда са безкрайни! Първо, медът е чудесен естествен овлажнител. Това е особено полезно, ако имате суха коса и се нуждаете от допълнителна хидратация. Спомага за изглаждането и омекотяването на косата Ви и връща изгубеният блясък. Той присъства в различни маски за коса и разкрасителните маски за лице.

      СЪСТАВКИТЕ: 1 супена лъжица кокосово масло, 1 супена лъжица мед

      Начин на приготвяне: Смесете всички съставки в купа, прехвърлете сместа в тенджера и загрейте, докато се разтопи и придобие течно състояние. Нанесете приготвената домашна маска за коса върху косата отгоре надолу и покрийте с шапка за баня. Оставете да престои 15-20 минути и изплакнете.

      Вижте останалите рецепти, тук!

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ