събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Световни лидери: Руснаците могат да правят каквото си искат, това нищо няма да промени

      Срещата на световните лидери в ООН в Ню Йорк осъди нахлуването на Русия в Украйна, тъй като лидерите, установени от Москва в окупираните райони на четири украински региона, обявиха планове за провеждане на референдуми за присъединяване към Русия през следващите дни.

      „Руснаците могат да правят каквото си искат. Това няма да промени нищо“, заяви министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба във вторник в отговор на въпроси на репортери.

      В социалните мрежи той добави: „Украйна има пълното право да освободи териториите си и ще продължи да ги освобождава, каквото и да каже Русия“.

      „Ако планът за референдума не беше толкова трагичен, щеше да е смешно“, сподели френският президент Еманюел Макрон пред репортери в Ню Йорк.

       „Путин ще се откаже от имперските си амбиции, които рискуват да унищожат Украйна и Русия, само ако признае, че не може да спечели войната“, коментира германският канцлер Олаф Шолц.

       „Доверието в ООН е в опасност поради нахлуването на Русия, постоянен член на Съвета за сигурност, и са необходими реформи на съвета“, това посочи японският премиер Фумио Кишида.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ