събота, 21.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
24.8 C
Варна
Search Suggestions

      Беше обявено решението на голямото жури за Тръмп: Той ще се изправи пред съдията

      Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще се яви в съда за плащане на $130 000 на бившата порнозвезда Сторми Даниелс. Голямото жури реши, че обвиненията срещу Тръмп трябва да бъдат разследвани и следователно трябва да бъде заведено дело. Така Тръмп стана първият бивш президент в историята на Съединените щати, който е съден, сочат световни медии.

      Тръмп отрича обвиненията. Той ще трябва да се яви в съда в Ню Йорк. 

      Опитът да се прикрие престъпление в САЩ, независимо от естеството на това престъпление, може да доведе до по-сериозен съдебен процес. Решението дали да се подаде наказателна жалба беше на окръжния прокурор на Ню Йорк Алвин Браг.

      Браг беше назначил голямо жури, за да види дали има достатъчно доказателства за разследването. Случаят Сторми Даниелс може да създаде проблеми на Тръмп в този момент, когато иска да се кандидатира отново. Съгласно законите на САЩ обаче дори някой, който е признат за виновен, може да се кандидатира за президент.

      Сторми Даниелс, чието истинско име е Стефани Клифърд, започва работа като актриса в порно индустрията, а след 2004 г. започва да пише сценарии и да режисира филми. Даниелс, която обмисляше да се кандидатира за сенатор от Луизиана през 2010 г., по-късно реши да се оттегли с мотива, че кандидатурата й не е приета на сериозно. Сторми Даниелс казва, че се е запознала с Доналд Тръмп през 2006 г.

      В интервю за In Touch Weekly през 2011 г. Даниелс обясни, че Тръмп я е поканил на вечеря и се е срещнала с него в хотелската му стая. Това пълно интервю на Даниелс не беше публикувано до 2018 г. Даниелс твърди, че двамата са имали афера, докато адвокатът на Тръмп „яростно“ отрича това твърдение.

      Ако разказите на Даниелс са верни, предполагаемият инцидент може да се е случил само четири месеца след раждането на най-малкото дете на Тръмп, Барън. В интервю за телевизионна станция през март 2018 г. Даниелс заяви, че е била заплашвана да мълчи за връзката. Малко след като прие интервюто за In Touch Weekly, Даниелс твърди, че мъж се е приближил до нея на паркинг в Лас Вегас и й е казал „да остави Тръмп на мира“.

      През януари 2018 г. Wall Street Journal съобщи, че адвокатът на Тръмп, Майкъл Коен, е направил плащане на Даниелс през 2016 г. Според доклада, Даниелс е получила 130 000 долара, за да мълчи.

      Ако твърдението на Wall Street Journal е вярно, това събитие се е случило месец преди президентските избори на Тръмп в САЩ. Плащането само по себе си не е незаконно.

      Плащането на Тръмп към Коен обаче беше записано като юридически хонорар. Според новините на BBC Turkish, прокурорите твърдят, че това може да се тълкува като фалшифициране на официални документи и може да представлява престъпление. Прокурорите също биха могли да твърдят, че това нарушава изборния закон, тъй като опитът на Тръмп да задържи плащанията на Даниелс произтича от това, че не иска гласоподавателите да знаят, че той е имал афера с порно звездата. Според законите на САЩ прикриването на престъпление се счита за по-тежко обвинение.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ