петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Земетресение с магнитуд 6,6 удари тихоокеанското крайбрежие на Панама

      Панама беше ударена от земетресение с магнитуд 6,6 във вторник край тихоокеанското крайбрежие, близо до град Бока Чика. Геоложката служба на САЩ съобщи, че сеизмичното движение е ударило в 5:18 местно време, като епицентърът му е бил на около 44 мили (71 километра) южно от Бока Чика на дълбочина 13 километра.

      Службата за гражданска защита на Панама потвърди, че няма незабавни съобщения за щети или жертви. Трусът обаче е усетен на близкия остров Койба. Директорът на Националната гражданска отбрана Карлос Румбо каза пред местната преса, че неговият офис следи ситуацията и проверява хората в провинциите по крайбрежието на Тихия океан.

      Колумбийските морски власти съобщиха, че няма опасност от цунами за тихоокеанското крайбрежие на Колумбия след земетресението, което разтърси Южна Панама. Трусът е усетен и в панамската столица, където има десетки небостъргачи, разположени на около 350 км от епицентъра.

      По време на земетресението се провеждаше мач между клубовете Atlético Chiquirí и CD Universitario, който трябваше да бъде прекъснат за 30 минути. Най-силното земетресение в Панама се случи на 16 юли 1962 г. в района на Панама с магнитуд 7,4 по скалата на Рихтер.

      Панама се намира в зона с висока сеизмична активност и земетресенията не са рядкост в региона. Въпреки това страната има строги строителни норми, за да гарантира, че конструкциите могат да издържат на въздействието на земетресения.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ