петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Ердоган: Най-малко 1,7 милиона души присъстваха на масовия митинг в Истанбул

      След като остава по-малко от седмица до президентските и парламентарните избори в Турция, президентът на страната проведе масов митинг в Истанбул в неделя, на който присъстваха най-малко 1,7 милиона души.

      Реджеп Тайип Ердоган приветства огромната тълпа от хора на митинга в Истанбул и припомни постиженията на неговото правителство през последните 21 години.

      Турският лидер каза, че неговото правителство е утроило националния доход през последните 21 години. „За 21 години осигурихме работа и храна на 21 милиона души, добавени към нашето население. Построихме 10,5 милиона нови къщи за 21 години и осигурихме дом на семействата.“

      Той разкритикува турската опозиция заради враждебната им риторика относно домашните дронове и бойните дронове и обеща да подобри допълнително отбранителната индустрия на страната.

      Що се отнася до енергетиката, Ердоган припомни резервите от природен газ и петрол на стойност милиарди долари, открити в Черно море и южния район Габар на Турция, които бяха предоставени на разположение на турската нация.

      Ердоган също каза, че неговото правителство изпълнява „Проекта за големия тунел в Истанбул“, който според него „ще бъде третата тръба, която ще минава през дъното на Мраморно море“.

      „Ние подготвяме Истанбул за века на Турция и Истанбул ще бъде локомотивът за възхода на века на Турция“, добави той.

      Изборите в Турция ще се проведат на 14 май. В бюлетината за президент гласоподавателите ще избират между президента Реджеп Тайип Ердоган, който се бори за преизбиране, водещия опозиционен кандидат Кемал Кълъчдароглу, Мухарем Индже и Синан Оган.

      Междувременно 24 политически партии и 151 независими кандидати се борят за места в 600-членния турски парламент.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ