неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Борисов: Разговорите с БСП, с ДПС, с ИТН ще са пред вас, на първия ред, с лидерите

      Loading the player...

      Когато Христо Иванов, Румен Радев, Асен Василев, Кирил Петков, Атанасов искат оставката на Иван Гешев – това не е политически въпрос и не е вмешателство. Когато Мария Габриел произнесе, че ще е добре в България да се направи реформа с всички закони, които ги наричаме „Крумови“ заради Крум Зарков, изведнъж вие питате има ли вмешателство.

      Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг за медиите в централата на партията.

      „Аз не познавам хората от ВСС и никога не съм разговарял с тях. Каква е разликата между произнесеното от ПП-ДБ за Гешев и това, което ние казахме? Няма разлика. Питайте поне веднъж Христо Иванов дали неговите думи не са политическо вмешателство. Ние не сме казали нищо по-различно от другите партии. Хората във ВСС не са крепостни селяни. Всеки има право на мнение и реакция“, подчерта Борисов.

      „Ние сме демократична партия. Както виждате, по темата за правителство говори само Мария Габриел. Тя ще прецени какви компромиси да направи. Разговаряхме с ПП-ДБ, защото считаме, че с тях имаме най-общи приоритети. Какво получихме? Шикалкавания и някакви пътувания в чужбина. Смята ли някой, че две години служебно правителство е добре за България? Смята ли някой, че нови избори ще са добре? Ако не направим правителство ще изпуснем Шенген, Еврозона, парите по Плана за възстановяване – всичко. Ние с 69 депутати няма как да направим сами правителство. Затова утре Мария Габриел ще разговаря с всички и да решим кое ще е най-добре. Няма да се пришиват никакви коалиции, въпреки че ПП са били в коалиция с БСП“, посочи председателят на ГЕРБ.

      „Разговорите с БСП, с ДПС, с ИТН ще са пред вас, на първия ред, с лидерите. Няма да са задкулисни. И какъв вариант и план ще избере кандидатът ни за министър-председател, тя ще избере“, добави още Бойко Борисов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ