петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      СЛЕД ГАЗОВА ЕКСПЛОЗИЯ: 31 души загинаха в ресторант в Китай

      Най-малко 31 души са загинали и седем са ранени в китайския град Инчуан, в северозападния регион Нинся, след газова експлозия в ресторант за барбекю в сряда вечерта, според държавни медии.

      Експлозията е била причинена от изтичане на резервоар с втечнен газ в ресторанта и е станала около 20:40 ч., според държавната телевизия CCTV.

      Сред седемте ранени един човек все още е в критично състояние. Останалите шестима са настанени в болницата с леки травми, изгаряния и порезни стъкла.

      Местните противопожарни власти изпратиха 20 превозни средства и повече от 100 души персонал на мястото, като издирвателните и спасителни операции продължиха до 4 часа сутринта в четвъртък сутринта, според държавните медии.

      Снимки, публикувани от държавните медии, показват повредената сграда с почернели екстериори, отломки по земята и дим във въздуха. Виждат се как пожарникари влизат на втория етаж по стълба и издигат хората на носилки.

      Китайският лидер Си Дзинпин нарече експлозията „сърцераздирателна“ и каза, че е „дълбок урок“. Той е издал инструкции на властите на място, изискващи „всички усилия“ за лечение на ранените, засилване на надзора за безопасност и защита на безопасността на жителите, според CCTV.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ