петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ВИДЕОТО, гледано от милиони: Какво е имплозия и какво се е случило с подводницата Титан?

      Бреговата охрана на САЩ потвърди, че е настъпила катастрофална имплозия на подводницата Titan, убивайки петимата членове на борда. Длъжностните лица откриха пет различни парчета отломки, включително конуса на носа на Титан и общата камера под налягане. Първият областен командир на бреговата охрана Джон Маугер каза, че „отломките са в съответствие с катастрофална загуба на барокамерата“.

      Това видео, което вече е гледано от милиони, показва пресъздаване на това, което би се случило с подводницата Titan и как би се случило за 30 милисекунди.

      Какво е имплозия? Защо се случва? Каква е разликата с експлозията?

      Когато се натрупа налягане вътре в затворено пространство, то се изтласква навън като експлозия. Помислете за надуване на балон твърде много и в определен момент, когато материалът вече не може да издържи напрежението, той се пука.

      Обратното е вярно за контейнери, които имат по-голямо налягане, отколкото могат да издържат на натиск навътре, тогава се получава имплозия. Забавен експеримент, който учителите по природни науки често извършват за своите ученици, за да покажат този ефект, е нагряването на празна кутия от сода. След това го поставете в замразяваща течност, като отворът е обърнат към замразяващата течност. Кутията пада върху себе си, сякаш е смачкана.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ