понеделник, 23.09.24
21.8 C
София
25 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Кръстев: Не искам да воювам с министър Василев, а да го убедя, че тези пари са нужни за културата

      Създаването на култура е важна част от духа на българския народ.

      Това заяви министърът на културата Кръстю Кръстев в ефира на Нова телевизия.

      „Знам, че хората, които правят култура и изкуство имат големи мечти. И вярват, че тяхната мечта е най-важната в момента, в този момент, и той е единствен. И тук е тънкият момент. Хората, които пък дават възможност да се осъществят тези мечти, т.е. създават най-точния момент, в който да се осъществят, всъщност са така важни“, добави още той. 

      „Гилдията е огромна. Целият облак „Култура“, така да се каже, е с много сектори, с различно местоположение. Това, което съм си мислил е, че не може към всеки да се подхожда с еднакъв начин. Всеки културен институт на България е уникален. И той има уникално звучене“, уточни министърът.

      „За култура, колкото и пари да бъдат отделени, винаги са малко. Защото създаването на култура е скъпо удоволствие. И то не е само удоволствие. То е важна част от духа на българския народ. Чрез културата ние се идентифицираме на света. Между другото, аз вярвам в нещо, което формулирам така. Това е една от най-качествените стоки, с които България може да се легитимира пред света. Аз не искам да воювам за пари с министър Асен Василев. Искам да го убедя, че тези пари са нужни за развитието на българската култура. И смятам, че той е достатъчно интелигентен човек, за да разбере всичко това, което му казвам. И вярвам, че ще се разберем с него“, посочи той. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ