петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ТРАГЕДИЯ: Над 30 души загинаха при автобусна катастрофа в Алжир

      Автобусна катастрофа в алжирския щат Таманрасет доведе до трагичната загуба на 34 живота и остави 12 други ранени. Инцидентът е станал в село Атол, където автобусът се е сблъскал с друго превозно средство, което е причинило и двете да се запалят и да бъдат обхванати от пламъци. Последствията от инцидента оставиха опустошителна сцена от изкривени останки и изкормени пламъци. Това тревожно събитие хвърля светлина върху продължаващите опасения за пътната безопасност в Алжир, където пътните произшествия отнемат многобройни жертви всяка седмица.

      Звеното за гражданска защита на Алжир потвърди инцидента, разкривайки високия брой на загиналите и броя на ранените. Подробностите за причината за катастрофата все още са ограничени, но е очевидно, че сблъсъкът е довел до огромен пожар, който е погълнал автобуса и друга кола, участвала в инцидента. Докато спасителните усилия продължават, състоянието на ранените остава несигурно, което допринася за разтърсващото въздействие на трагедията върху семействата и общностите.

      Според доклади на Arabic Post пътнотранспортните произшествия в Алжир са постоянен проблем, водещ до загуба на десетки животи всяка седмица. Само между 9 и 15 юли в цялата страна са станали зашеметяващите 1359 пътнотранспортни произшествия. Тези инциденти доведоха до 42 смъртни случая и оставиха 1697 ранени с различна степен на тежест. Цифрите стават още по-тревожни, когато се вземат предвид данните от май, през който са докладвани 333 смъртни случая и 12 717 ранени поради тревожните 11 542 пътнотранспортни произшествия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ