петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Владимитир Путин: Китайските предложения за решаване на украинската криза са реалистични

      Предложенията на Китай за разрешаване на украинската криза са реалистични и биха могли да формират основата на мирни споразумения, но Украйна не желае да преговаря. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за China Media Group, публикувано в понеделник.

      „Запознати сме, разбира се, с предложенията на нашите китайски приятели. Оценяваме тези предложения. Мисля, че те са доста реалистични, поне биха могли да бъдат основа за мирни споразумения. Но, за съжаление, противоположната страна не желае да преговаря “, коментира руският лидер.

      Той продължи да изисква „равна сигурност за всички“:

      „Една от най-важните точки е да се гарантира еднаква сигурност за всички и Русия има право на това, както всяка друга държава. Ако смятаме, че разширяването на НАТО за сметка на Украйна представлява заплаха за нас, ние искаме да дадем на това становище гласност“, отбеляза Путин.

      Освен това руският лидер нарече китайския президент Си Дзинпин „кооперативен и надежден партньор“. „Ако се договорим за нещо с него, можем да сме сигурни, че нашите договорки ще бъдат спазени и от двете страни“,  добави руският президент.

      „[Той] не взема незабавни решения въз основа на текущата ситуация, а оценява ситуацията, анализира и гледа в бъдещето. Това е много важно. Това отличава истинския световен лидер от хората, които наричаме временни лидери“, каза още Путин. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ