Search Suggestions
      събота, 19.10.24
      Search Suggestions

          Министерство на финансите: От Лукойл си плащат данъците на време

          От Министерството на финансите потвърдиха пред БНТ, че компанията „Лукойл Нефтохим Бургас“ плаща данъците си на време. Вчера от дружеството публикуваха информация, според която рафинерията работи добре с Националната агенция за приходите и с Агенция „Митници“ и плаща навреме задълженията си към фиска.

          В изявлението се посочва още, че дружеството е изплатило изцяло дължимия корпоративен данък и временна солидарна вноска за 2022 г., като продължава да плаща авансово и двата вида задължения за 2023 г. съгласно с българското законодателство. Установено е добро оперативно взаимодействие с органите на Националната агенция по приходите и Агенция „Митници“ и всички законно дължими плащания се извършват в срок. Информацията беше потвърдена и от финансовото министерство.

          Все още не е влязло в сила изискването за плащане на такса заради използването на по-евтино руско гориво. Тя е записана в закона за компенсация на потребителите за транспортни разходи, но трябва да бъде съгласувана с Европейската комисия. Подобно съгласуване не е факт и съответно рафинерията не дължи и такива такси.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions