Search Suggestions
      четвъртък, 24.10.24
      Search Suggestions

          Цацаров продължава делото за обида срещу Кирил Петков

          Бившият главен прокурор и бивш председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров е обжалвал решението на Софийския районен съд, който през лятото отхвърли иска му срещу бившия премиер и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.  Жалбата на Цацаров е подписана от него самия, а не от адвокат, съобщава ,,Сега“.

          Предстои делото се обсъжда в Софийския градски съд, който ще го разгледа като втора инстанция.

          Цацаров заведе иск за 15 хил. лв., след като на 14 януари м.г. Петков, който по това време беше министър-председател, обяви от телевизионния ефир, че бившият главен прокурор е ненадежден и допускът му до класифицирана информация е отнет.

          Цацаров смята, че по този начин Петков му е нанесъл неимуществени вреди – уронване на личния и професионален авторитет, честта и достойнството, както и психологически и физически дискомфорт.

          Районният съдия Деница Цветкова обясни в решението си, че негативните оценки за определена личност, открояваща се по една или друга причина в обществения живот, не пораждат отговорност, ако не засягат достойнството на личността и не осъществяват състава на обидата или клеветата. 

          Според нея изказванията на Кирил Петков съдържат оценки и мнения във връзка с реално осъществени факти, а именно  декларираното на 13 януари 2022 намерение на Цацаров да подаде оставка и отнемането на 14 януари 2022 г. на достъпа му до класифицирана информация. Съдът обяснва, че в изказванията си Петков прави коментар на посочените факти, а не въвежда нови фактически твърдения, изразените критики и негативни оценки са в рамките на конституционно гарантираната свобода на мнение. 

           

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions