петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      УБИЙСТВО: Застреляха прокурора, разследвал атаката срещу телевизионното студио в Еквадор

      Прокурорът, разследвал драматичното нападение срещу студиото на обществен телевизионен канал миналата седмица, бе застрелян в Гуаякил, най-опасния град в Еквадор, предаде АП. 

      Прокурор Сесар Суарес, който ръководеше знаковото разследване, е застрелян, докато шофирал автомобила си, съобщи обвинител номер едно на латиноамериканската страна Диана Саласар.

      „Организираните престъпни групи, престъпниците, терористите няма да ни откажат да служим на обществото“, посочи тя във видеообръщение в социалната мрежа „Екс“.

      Тринадесет предполагаеми извършители бяха арестувани във връзка с нападението срещу телевизионния канал Те Се, което бе извършено по време на излъчване на живо.

      Атaката накара президента Даниел Нобоа да обяви, че страна му е в състояние на „вътрешен въоръжен конфликт“ на фона на вълната от убийства и други престъпления, свързани с трафика на наркотици, която залива латиноамериканската страна.

      Суарес беше наблюдаващ прокурор и по делото „Метастази“ срещу еквадорски наркобарон, който, както се твърди, получавал благосклонно отношение от съдии, прокурори, полицаи и високопоставени официални лица.

      Еквадорската полиция заяви, че работи за откриване на виновниците за убийството на Суарес. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ