Search Suggestions
      събота, 26.10.24
      Search Suggestions

          Прокуратурата се самосезира за сигнала за фалшиви оценки в Югозападния университет

          Образувана е преписка и е възложена проверка в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОД МВР – Благоевград. Тя трябва да установи наличие на данни за извършено престъпление от общ характер, допълват от прокуратурата.

          Наблюдаващият прокурор е дал подробни указания, касаещи проверката на информацията, съдържаща се в журналистическите публикации. Тя включва снемане на обяснения както от депозиралия сигнал до Министерството на образованието и науката относно неправомерната дейност, така и от други лица, запознати със случая и тези, сочени като участници.

          В хода на проверката се установяват лица, отговарящи за документооборота при провеждането на изпитите, нанасянето на оценките в протоколите и предаването им на съответния служител.

          Наред с това се установяват и служители, носещи отговорност за главните книги на магистърските програми в Правно-историческия факултет, като следва да бъдат приложени и относими към случая документи. Извършват се графически справки на подпис и почерк. Ще бъдат проверени и сигналите за лица, получили дипломи без полагане на необходимите изпити.

          Очаква се проверката да приключи до 20 март.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions