понеделник, 16.09.24
14.8 C
София
18 C
Пловдив
16.6 C
Варна
Search Suggestions

      Откриват мащабен форум на Google в София

      Служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков ще участва в откриването на мащабен форум на технологичния гигант Google.

      За участие в него в страната ни пристига и вицепрезидентът на Google DeepMind Слав Петров.

      Очаква се по време на събитието от Google да обявят мащабно дарение за научни изследвания в страната ни като част от стратегическото им партньорство с българския Институт зa компютърни науки, изкуствен интелект и технологии INSAIT, който е към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

      Това е първото подобно събитие на компанията в България, посветено на най-новите тенденции в облачните технологии. Сред участниците ще са световни експерти, бизнес лидери и иноватори. Ще се дискутира темата за ефективното използване на технологиите, базирани на изкуствения интелект в образованието, в публичния сектор и бизнеса.

      Започва пилотен проект между Министерството на образованието и науката и Google, който ще обхване повече от 200 български училища. В тези образователни институции ще могат да се използват най-новите инструменти на технологичния гигант в сферата на образованието, включително и базирани на изкуствения интелект. Това бе договорено през януари т.г. на среща между министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков с регионалните мениджъри на на компанията за Европа, Африка и Близкия изток. Разговорът се състоя в рамките на най-голямото изложение в света в сферата на образованието – BETT 2024, което се проведе в Лондон.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ