петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Министерство на отбраната отново подчерта, че няма да пращаме военни в Украйна

      Правителството осигури 40 милиона лева за боеприпаси и горива за бойната подготовка на Българската армия.  По време на днешното си правителствено заседание служебният кабинет е приел постановление, с което се одобряват допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2024 г.

      Това съобщават от правителствената пресслужба.

      По-рано днес в своя позиция от министерството за пореден път подчертаха, че България няма да изпраща военнослужещи на украинска територия.

      „Такова предложение никога не е било на дневен ред“, категорични са от министерството и подчертават, че решение за изпращане на военнослужещи извън страната би могло да вземе единствено Народното събрание.

      „Припомняме, че в изпълнение на решение на Народното събрание, страната ни е заявила участие в тренировъчната мисия на Европейския съюз за подпомагане на Украйна. Подготовката на личния състав се провежда на територията на Федерална република Германия, Република Полша и други страни членки на ЕС. В рамките на тази мисия се предвижда и обучение в България на бойни санитари – до 60 души за една година“, посочват още от МО.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ