понеделник, 16.09.24
14.8 C
София
18 C
Пловдив
16.6 C
Варна
Search Suggestions

      Предупреждават за голям брой кибератаки на Олимпийските игри в Париж

      Финландска компания в областта на киберсигурността очаква Олимпийските игри в Париж да станат обект на голям брой кибератаки, особено от страна на руски хакерски групи, сочи публикувано проучване, цитирано от ДПА.

      Експертите от финландската компания за киберсигурност „УитСекюър“ (WithSecure) заявиха, че организаторите на тазгодишните летни олимпийски игри, които ще се проведат в Париж, трябва да се подготвят за по-висок риск от кибератаки в сравнение с предишните издания „поради геополитическите сътресения“.

      В доклада си компанията посочва Русия като най-вероятния източник на кибератаки, като експертите твърдят, че са идентифицирали три групи, които възнамеряват да попречат на нормалното провеждане на игрите – спонсорирани от Москва групи, частни хакерски активисти и обикновени киберпрестъпници.

      Руските и беларуските спортисти имат право да се състезават на Олимпийските игри в Париж само под неутрален флаг поради войната на Москва в Украйна. Те също така са изключени от участие в церемонията по откриването и не им е позволено да имат каквато и да е връзка с военните, отбелязва ДПА.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ