четвъртък, 12.09.24
23.8 C
София
28 C
Пловдив
26.1 C
Варна

Бъдещата детска болница: Ще бъде високотехнологична

Документът се обсъжда на работна среща в здравното министерство

Бъдещата Национална детска болница ще бъде високотехнологична, с 404 легла, и ще обединява съществуващите университетски детски клиники. Това е записано в доклада за структурата на лечебното заведение, подготвен от консултанти от Европейската инвестиционна банка. Документът се обсъжда на работна среща в здравното министерство. Финалният документ за структурата на бъдещата Национална детска болница се очаква през другия месец.

Снимка БГНЕС

В началото на срещата здравният министър д-р Галя Кондева обясни, че структурата на бъдещата детска болница ще бъде приета след широк експертен дебат и обществено обсъждане.

„Трябва да се извърви целият път по постигане на консенсус, включително с експертните съвети и съсловните организации. Предстои докладът за структурата и капацитета на бъдещото лечебно заведение да бъде разгледан и в рамките на Комисията по здравеопазване в Народното събрание, а накрая ще бъде публикуван и на сайта на ЗИКДБ“, посочи министърът.


В срещата участват експерти от министерството, представители на консултанта и на Обществения съвет. Докладът не е окончателен и ще бъде допълнен със становища на различните заинтересовани страни.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ