четвъртък, 19.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.2 C
Варна
Search Suggestions

      Терън Крауфорд завоюва световна титла в четвърта категория

      Съдийското решеиние бе единодушно след 12 рунда битка в края на бойна галавечер на "BMO Stadium" в Лос Анджелис

      Терънс Крауфорд (41-0) успя да извоюва титла в четвърта теглова категория. Американецът вече е шампион и в дивизията до 69.8 килограма, след като надделя над Исраил Мадримов (10-1-1) в двубой за пояса на Световната боксова асоциация (WBA).

      Съдийското решеиние бе единодушно след 12 рунда битка в края на бойна галавечер на „BMO Stadium“ в Лос Анджелис. Събитието се организирано от промоутъра от Саудитска Арабия Турки Алалшик.

      Битката бе оспорвана, а непосредствено след края й Мадримов заяви, че по негово мнение той е трябвало да бъде обявен за победител и поиска Турки Алалшик да организира реванш. В интервю след двубоя и мениджърът от „Matchroom Boxing“ се съгласи с Мадримов и заяви, че съдийското решение не е било честно спрямо него.

      Рунд 1: Узбекистанецът започна с преса. Той задържа центъра на ринга през целия рунд и се опитваше да скъси дистанцията с финтове, но Бъд не допусна да бъде заграден за дълго, тъй като се движеше добре с краката си из ринга.

      Рунд 2: Във втората част Крауфорд започна да се отпуска малко повече и да атакува с предната му (дясна) ръка. С прави удари американецът искаше да намери правилната дистанция за себе си, като през тези три минути ползва левачката си не повече от три пъти, за да атакува с удари в корема.

      Рунд 3: Темпото на срещата започна да се вдига. Пресата на Мадримов се усили. Крауфорд все пак открадна рунда в съдийските карти с няколко брилянтни засрещания с лявата ръка. Непобеденият боксьор използваше и в този рунд елегантно движение из ринга, за да спазва добра дистанция.

      Рунд 4: И в този рунд Крауфорд разчиташе предимно на контраатаки. Безспорният шампион в полусредна категория все пак влезе в няколко размени в близка дистанция с крошета, но Мадримов показа непоколебимост и успя да ги спечели.

      Рунд 5: Бъд очевидно бе предприел тактика да накара съперника му да се измори в преследването из ринга и да атакува в късните рундове. В последната минута на рунда Мадримов бе по-активен, но не успя да нанесе щета с ударите си. Крауфорд падна на земята в една от размените, но главният рефер отсъди ситуацията като подхлъзване.

      Рунд 6: 29-годишният узбек не показваше признаци на умора в средата на двубоя и отново започна и този рунд с много финтове. Над дясното око на Крауфорд се заформи хематом, който му пречеше на виждането.

      Рунд 7: Крауфорд все още показваше търпение и разменяше удари по-рядко. В статистиката на двубоя се виждаше, че Мадримов е пласирал повече точни удари. Боецът то Омаха изпитваше затруднения да вдигне темпото и да се надиграва в близка и средна дистанция.

      Рунд 8: Крауфорд започна да обработва тялото на съперника с повече крошета и ъперкъти, но в една от последните размени за рунда получи дясно кроше в брадичката. Въпреки това, той остана на краката си и запази перфеткната си статистика от 0 допуснати нокдауна през кариерата му.

      Рунд 9: И в този рунд узбекистанецът успя да пласира няколко силни крошета и прави удари с дясната ръка, докато Крауфорд изпитваше затруднения да вкара силни удари.

      Рунд 10: Тази част започна по-силно за Крауфорд, който пласира няколко силни ъперкъта в главата и тялото на съперника, но Мадримов се върна в двубоя и пласира повече и по-чисти удари до последния гонг за рунда.

      Рунд 11: Шампионските рундове започнаха с динамика и размени в тялото. Темпото бе най-високо от всички рундове досега, тъй като Крауфорд усещеше чувство за спешност да докаже, че е по-добър в този двубой. Мадримов стоеше спокойно и уверено в размените и не позволяваше да бъде сломен.

      Рунд 12: Последният рунд също бе динамичен и присъстваха много размени в него. Бойците демонстрираха отлична кондиция и хвърляха удари със същия заряд зад тях, както в първите части на битката.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ