сряда, 18.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
18.7 C
Варна
Search Suggestions

      Смъртта на Матю Пери: Обвиниха двама лекари, наркодилъри и асистента му

      Двама лекари, асистентът на Матю Пери, „кетаминова кралица“ и наркодилър, бяха обвинени в четвъртък от лосанджелиската полиция, за смъртта на актьора миналия октомври.

      54-годишният Пери почина на 28 октомври след свръхдоза кетамин – седативно вещество, използвано предимно във ветеринарната медицина, а също и за терапия при наркозависимости.

      Полицията каза, че разследването, започнало през май, е разкрило „широка подземна престъпна мрежа“ от доставчици на наркотици, които са разпространявали големи количества кетамин.

      Според следствието петимата обвинени действали заедно, за да осигуряват препарата на Пери, който бил зависим.

      „Тези обвиняеми се възползваха от проблемите със зависимостта на г-н Пери. Те знаеха, че това, което правят,представлява голяма опасност за г-н Пери, но въпреки това го направиха, за да се обогатят“, заяви главният прокурор на Калифорния Мартин Естрада в четвъртък.

      Аутопсията на Матю Пери показа, че той е починал от „острите ефекти на кетамина“, медикамент, използван като част от контролирана терапия за лекуващи се наркомани, съобщава Би Би Си. Той се предписва и при лечение на депресия, тревожност и болка.

      Нивата на кетамин в тялото на актьора са били толкова високи, колкото при обща анестезия – многократно над терапевтичните дози.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ