четвъртък, 19.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.2 C
Варна
Search Suggestions

      Лавров: Шефът на „Телеграм“ бе твърде свободен

      Павел Дуров, шефът на „Телеграм“ (Telegram), който бе арестуван във Франция, беше твърде либерален в подхода си към управлението на социалната медийна платформа и това му донесе проблеми, заяви днес руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

      Френски съдия миналата седмица започна официално разследване срещу родения в Русия Дуров във връзка с предполагаемо съучастие в управление на онлайн платформа, която позволява незаконни трансакции, публикуване на снимки на сексуално насилие над деца, трафик на наркотици и измами, пише БТА.

      Адвокатът му заяви, че „е абсурдно“ да се предполага, че той трябва да бъде подведен под отговорност за престъпления, извършени чрез приложението, което се използва от почти един милиард потребители и е изключително популярно в Русия, Украйна и други бивши съветски републики.

      В реч пред студенти от елитния Московски държавен институт по международни отношения Лавров повтори позицията на Кремъл, че разследването срещу Дуров е част от по-широкообхватен политически заговор на Запада за оказване на натиск над Русия.

      „Павел Дуров бе твърде свободен“, заяви Лавров. „Той не се вслуша в съветите на Запада как да управлява своето (приложение)“, добави той.

      След като години наред Русия оказваше натиск върху Дуров и технологичните му проекти, сега тя се обедини зад него, посочва Ройтерс.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ