понеделник, 16.09.24
14.8 C
София
18 C
Пловдив
16.6 C
Варна
Search Suggestions

      Прокуратурата продължава да протестира решението на съда за Ивайло Цветков-Нойзи

      Прокуратурата ще подържа протеста срещу решението на съда да не бъде отнеман автомобила на хванатия да шофира под влиянието на алкохол Ивайло Цветков – Нойзи, като ще добави в него и допълнителни съображения.

      Това заяви днес наблюдаващият прокурор, след като държавното обвинение се е запознало с мотивите на 106-ти състав на Софийски районен съд.

      Софийски районен съд постанови да не се изземва автомобила на Ивайло Цветков-Нойзи, за да не го превръща в изкупителна жертва.

      В мотивите си съда казва: „Конфискацията“ на автомобила ще накърни напълно неоправдано правото на собственост на осъденото лице и по никакъв начин не би допринесла за осигуряването на изискуемия баланс с правото на живот и телесна неприкосновеност на гражданите, имайки предвид, че ще го превърне в изкупителна жертва за назидание“.

      Нойзи беше заловен да шофира БМВ-то си през ноември 2023 година след консумация на алкохол – при тест с дрегер беше отчетена проба от 2,12 промила алкохол, а кръвният тест показа наличието на 2,52 промила. В последствие беше освободен срещу гаранция от 15 000 лева. Условната му присъда бе постигната след споразумение с прокуратурата, с което на журналиста се налага наказание от 10 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

      Софийска градска прокуратура припомни днес хронологията на случая:

      И.Ц. беше обвинен за това, че на 17.11.2023 г. е шофирал лек автомобил, марка „БМВ“, по ул. „Околовръстен път“ в гр. София с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,52 промила. На 08.02.2024 г. наблюдаващият прокурор внесе в Софийски районен съд обвинителен акт срещу И.Ц, а на 18.03.2024 г. той бе осъден след като призна вината си и му беше наложено наказание от 10 месеца „лишаване от свобода“ условно с 3 години изпитателен срок. И.Ц. беше лишен от право да управлява МПС за срок от 1 година и 2 месеца. Междувременно наблюдаващият прокурор внесе искане в Софийски районен съд автомобилът на И.Ц. да бъде отнет в полза на държавата.

      На 06.06.2024 г. състав на Софийски районен съд реши, че няма да отнема колата на И.Ц. Още в същия ден наблюдаващият прокурор Николай Николаев обяви, че намира решението за незаконосъобразно и ще го протестира пред въззивна инстанция. Малко след това прокурор Николаев е внесъл протест в Софийски градски съд срещу решението на Софийски районен съд.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ