сряда, 18.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
18.7 C
Варна
Search Suggestions

      Костадинов: Нямам нищо против да вземем ГЕРБ като патерица след изборите

      Законопроектът за чуждестранните агенти, внесен от „Възраждане“, е почти едно към едно преписан от американския закон за регистрация на чуждите агенти.

      Това коментира пред журналисти в Народното събрание председателят на партия ,,Възраждане“ Костадин Костадинов.

      По думите му американският закон работи изключително добре.

      „Законът не предвижда санкции, а публичност и прозрачност, същото е и в България. Лъжа е, че законът е преписан от руския закон“, обясни Костадинов.

      Според него законът предвижда санкции само в случай, че не бъде спазван.

      „Няма санкции за тези, които ще бъдат чужди агенти или ще получават финансиране. Има санкции, ако те не го обявят или това, което правят те, не бъде обявено. В закона изрично е записано, че всички помощи, които се получават за лечение, не влизат в категоризацията „чужд агент“, каза Костадинов и призова всеки, който говори по темата, първо да отвори и прочете закона. 

      „Аз нямам нищо против да вземем ГЕРБ като патерица след изборите“, каза Костадинов, попитан за коментара на председателя на партията Бойко Борисов, според когото естествените партньори на ГЕРБ са „тези, които бяхме в „сглобката“, плюс БСП и ИТН. Ако той не иска, ще питаме неговите депутати.

      ,,Гледам, че в партията му има хора, склонни да правят колаборации с Пеевски и всеки един друг. Това е в рамките на шегата“, каза още Костадинов.

      „Какво говори Бойко Борисов днес сутринта няма никакво значение, защото към края на деня Бойко Борисов може да говори нещо съвсем различно. А и какво иска той – няма никакво значение“, заяви лидерът на „Възраждане“.

      „Нямаме намерение да променяме приоритетите си. Трябва да има политики, а не: „с този мога, с онзи не мога“. Имаме ясни и категорични приоритети, ако някой застане зад тях, добре е дошъл да управлява с нас. Ако не, ние не сме за продан и не променяме нашите позиции. Никога не се е говорило за политики, а за лични конфликти и за разпределяне на държавното управление. На това трябва да му бъде сложено край. Всички жадуват да управляват с нас, защото ние не крадем и за тях ще бъде по-лесно. Според тях ние сме много удобен партньор“, смята Костадинов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      1 коментар

      1. А дано, ама на дали “Възраждане” ще успее да управлява с когото и да било.
        Чисто и просто “мат’риалът” е лош и от него нищо не става.

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ