четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      Късна грешка лиши Жирона от точки срещу ПСЖ

      В следващия си мач от турнира ПСЖ ще гостува на Арсенал в Лондон, докато Жирона ще приеме Фейенорд

      Пари Сен Жермен победи Жирона с 1:0 в двубой от груповата фаза на Шампионската лига. Единственото попадение бе дело на Нуно Мендеш в 90-а минута, като той падна след голяма грешка на вратаря на испанския тим Пауло Газанига. Двубоят не бе много атрактивен, нямаше много положения, като Жирона имаше едва два удара през целия мач и само един точен. ПСЖ заслужено триумфира с трите точки, като владееше топката и контролираше мача, създавайки достатъчно положения за успеха.

      В следващия си мач от турнира ПСЖ ще гостува на Арсенал в Лондон, докато Жирона ще приеме Фейенорд.

      В 11-а минута ПСЖ имаше добър шанс, като Зайр-Емери получи добра топка на границата на наказателното поле и опита силен удар, но след получил се рикошет, тя премина встрани от левия страничен стълб на Газанига. Малко след това френският гранд имаше нов чудесен шанс, като Асенсио получи великолепен пас с пета и реши да завършва с изстрел по диагонала, но не успя да уцели целта.

      До края на първото полувреме нямаше повече опасности пред някоя от двете врати, като ПСЖ владееше много повече топката и имаше 6 удара, но нито един точен. Жирона не успя да отправи изстрел по посока на противниковата врата през първата част.

      В началото на втората част ПСЖ имаше уникален шанс да открие резултата, като Коло Муани изведе Дембеле сам срещо вратаря, а той можеше да подаде и на свой съотборник, който щеше да е на празна врата, но се забави прекалено и топката му бе избита. В 57-а минута Усман Дембеле показа добра техника и преодоля двама защитници, като накрая шутира от границата на наказателното поле към десния ъгъл, но стражът на Жирона внимаваше и улови.

      Малко след това Дембеле отново бе във фокуса на вниманието, като офанзивният състезател дриблира чудесно и стреля силно в близкия ъгъл, но топката се отби от напречната греда. В 82-а минута Рандал Коло Муани получи страхотен пас в наказателното поле и се обърна по феноменален начин, като единствено остана да завърши, но ударът му мина агонизиращо близо до десния страничен стълб на Пауло Газанига.

      Три минути след това след малко късмет топката попадна в Хакими, който бе на около метър от голлинията, но неговият удар бе отразен с крак след уникална намеса на Газанига.

      В 90-а минута Нуно Мендеш направи великолепен пробив по левия фланг и опита подаване, но след получилия се рикошет топката се насочи към Пауло Газанига, който опита да улови кълбото, но то някак мина под неговото тяло и влетя във вратата му – 1:0 за ПСЖ.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ