четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      1,6 млн. евро минали през „българския“ доставчик на гърмящите пейджъри, но никакви стоки

      1,6 млн. евро са минали през регистрираната р София фирма “ Норта Глобал“ от регистрацията й в България през 2022 г. до момента. Адресът в българската столица обаче е само административен и през страната ни не са минавали никакви стоки. Това пишат от „24 часа“, позовавайки се на свой източник.

      Името на регистрираната в София фирма бе замесено от унгарски издания като доставчик на пейджърите за терористичната групировка „Хизбула“ в Ливан, след като производител се оказа компания в Унгария. Софийската фирма е пълна собственост на норвежкия гражданин Ринсън Хосе.

      След взривовете тайванският производител на пейджъри Gold Apollo се дистанцира от случая и заяви, че е произвела устройствата по лиценз на унгарската BAC Consulting.

      Източниците на унгарското издание твърдят още, че управляващият директор на BAC Consulting Кристиана Барсони-Арсидиаконо е била свързана с българското дружество Norta Global. Българското дружество внесло пейджърите от Тайван и после ги е продало на „Хизбула“. Според Telex унгарското дружество е било необходимо само за прикриване на българското участие в случая.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ