четвъртък, 19.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      СКАНДАЛ В НС: Манол Пейков заплаши Костадин Костадинов със съд

      Депутатите обсъдиха на първо четене в Комисията по културата и медиите законопроекта на “Възраждане” за регистрацията на чуждестранните агенти.

      Костадин Костадинов обясни, че той предвижда “публично разкриване на лица, защитаващи чужди национални интереси или корпоративни интереси”. Според него, той ще допринесе към международните усилия за борбата с прането на пари.

      Той обяви, че дори да не е приет, законът вече работи. “Реакцията, която се възбуди срещу него от страна на псевдо-граждански организации, както и медии, финансирани от чужбина, показва единствено, че обществото ни е дълбоко пропито от чуждо, платено, икономически и политически зависимо отвън влияние. На практика гражданското общество в България е отвлечено и подменено. Ако искаме да възстановим демокрацията и автентичната гражданска среда, да имаме автентични граждански говорители, а не говорители на чужди посолства, трябва да приемем този закон”, каза Костадинов.

      Манол Пейков от “Демократична България” отново влезе в конфликт с вижданията на “Възраждане”, като за пореден път му бе подвиквано “Наздраве” от техни депутати. Депутатът на ПП-ДБ се съгласи, че чуждестранното влияние в България е проблематика, с която трябва да се занимаем. “Негов флагман са Костадинов и неговата партия. Това влияние идва от Русия. Нарича се хибридна пропаганда. Това, че законът е взаимстван от американския, е откровена лъжа: като повече от нещата, които излизат от устата на Костадинов”, направи забележка той.

      И добави: “Ако Митрофанова му е казала да обяви нощта за ден, той със сигурност ще го стори. Костадинов се усмихва, разбира се, защото му се иска да плаче. Вчера по БНТ имаше задълбочен анализ защо техният закон е преведен в действителност от руския подобен, а не е взаимстван от американския. В него за чуждестранни агенти се обявяват хората, които работят за чуждестранни правителства. Русия е една от най-репресивните държави в световен мащаб”, обяви Пейков, като се скара на прекъсващия го Костадинов с думите: “Костадинов, престани! Ще се видим в съда!”.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ