сряда, 25.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
22.5 C
Варна
Search Suggestions

      Ердоган: Нетаняху трябва да бъде спрян като Хитлер

      По време на речта си на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк президента на Турция Реджеп Ердоган говори по редица въпроси, включително за кризата в ивицата Газа, ситуацията в Ливан, войната в Украйна, по кипърския въпрос и др.

      Редица турски издания извеждат в заглавие на първа страница призива, който Ердоган отправя към ООН по отношение на действията на Израел спрямо палестинците.

      „Призив към ООН за Нетаняху: Той трябва да бъде спрян, както е бил спрян Хитлер“ („Тюркийе“), „Алианс на човечеството трябва да спре Израел“ („Сабах“), „Нетяняху трябва да бъде спрян като Хитлер“ („Акшам“, „Йени акит“), „Каза им истината в очите“ („Дирилиш постасъ“), „Докато светът мълчи, Израел се ожесточава. Стига вече!“ („Милят“), „Сякаш (Израел, бел.ред.) се подиграва на ООН“ („Хюриет“), „Нетаняху и мрежата му за убийства трябва да бъдат спрени с алианс на човечеството“ („Таквим“). Това са част от заглавията на турските вестници тази сутрин.

      Ердоган посочи в речта си, че „Израел, който извършва геноцид спрямо палестинците пред очите на човечеството, сега напада и Ливан“.
      „Защо чакате и не спирате тази мрежа за убийства?“, запита Ердоган, като добави, че израелският премиер Бенямин Нетаняху трябва да бъде спрян, както навремето е бил спрян Хитлер, пише проправителственият в. „Тюркийе“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ