сряда, 25.09.24
28.5 C
София
30 C
Пловдив
24 C
Варна
Search Suggestions

      Зачестели случаи на Covid-19 и остри респираторни заболявания в област Смолян

      Най-много от заболелите са до 15-годишна възраст

      Завишен е броят на болните от остри респираторни заболявания и Covid-19 в област Смолян. Това съобщи д-р Сийка Чернева – директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция – Смолян. Най-много от заболелите са до 15-годишна възраст. Има и немалко случаи, в които хората не посещават лекар и се лекуват в къщи, поясни още д-р Чернева.

      Тя уточни, че в момента има и няколко вируси в региона, включващи кашлица, температура, гърлобол, ентеровируси с повръщане и др. В преходния период от лятото към есента това е нормално, докато започнат случаите на грип, допълни директорката.

      Ваксинацията срещу Covid-19 стартира в РЗИ – Смолян на 11 септември. Приоритетните групи, които е добре да си поставят ваксината са лицата над 60 години, лица с хронични заболявания – диабет, сърдечни, белодробни, бременни жени, медицински персонал, които имат контакт с много болни и потребителите и персонала на социалните институции. Ваксините се прилагат както за деца, така и за възрастни, като при децата се прилагат за деца от 6 месеца нагоре. Тя допълни, че през октомври и ноември е най-подходящото време за поставяне на противогрипни ваксини.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ