сряда, 02.10.24
9.8 C
София
17 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Шампионска лига – резултати

      Убедителни победи за Интер, Барселона и Брест. Борусия Дортмунд размаза Селтик.

      Барселона спечели категорично домакинството си на изпадналия в криза Йънг Бойс с 5:0. Точни за домакините бяха Роберт Левандовски (8, 51 минута), Рафиня (34), Иниго Мартинес (37) и автогол на Камара (81). В последните минути гол за швейцарците на Монтейро беше отменен от ВАР. С двете си попадения Левандовски се превърна във втория играч след Кристиано Роналдо, който е на поне 30 години и вкарва в последствие над 50 гола в турнира. Другата прекрасна новина за хората на Ханзи Флик е завръщането в игра след дълго отсъствие на Френки Де Йонг. Това е първа победа за испанците в надпреварата. В първия кръг те загубиха от Монако с 1:0.

      Първа победа в шампионската лига постигна и Интер. Нерадзурите надделяха убедително над Цървена Звезда с 4:0. Головете отбелязаха Чалханоглу (11), Арнаутович (59), Лаутаро (71) и Тареми (81). Последният се разписа от дузпа. Срещата протече с изявено надмощие на миланския гранд, като треньорът Симоне Индзаги дори успя да съхрани част от основните си състезатели за предстоящата среща с Торино от Серия А. В първия кръг италианците направиха нулево равенство с Манчестър Сити, а Звезда загуби у дома от Бенфика.

      Приятната изненада дотук френският Брест спечели с 0:4 гостуването си в Австрия на Залцбург. Началото на срещата можеше да е съвсем различно, но гол на Байду беше отменен, порази засада на Гурна-Дуат. Последваха четири безответни попадения за гостите. На два пъти за французите вкара Сима (24, 70), Камара (66) и Перейра (75). Това е втора победа за Брест от началото на цикъла и те се нареждат сред лидерите в подреждането. На другия полюс е австрийският отбор, който е с две поражения и обща голова разлика 0:7.

      Щутгарт и Спарта Прага изиграха зрелищен мач и заслужено завършиха наравно 1:1. През първото полувреме чехите имаха повече ситуации, но въпреки това немците поведоха. Енцо Мило се възползва от подаване на Мителщед и вкара за 1:0. В 32-та минута Кайринен изравни. Двубоят премина с много положения пред двете врати, като чехите на два пъти уцелиха гредите. Три минути преди края на мача резервата Рийдер беше отказан от вратаря на Спарта. С постигнатия резултат швабите остават с една точка след загубата от Реал Мадрид в първия кръг. От своя страна Спарта е с 4 пункта (победа над Залцбург преди две седмици).

      В друга от най-дългоочакваните срещи за вечерта Леверкузен надигра Милан, печелейки с 1:0. Единственият гол вкара таранът на аспирините Виктор Бонифейс в 51-та минута. Той успя да реализира и преди почивката, но тогава попадението му беше отменено. През по-голямата част от двубоя шампионите на Германия владееха инициативата и пропуснаха редица положения. До попадение не съумяха да стигнат Бонифейс, Вирц, Фримпонг. От своя страна с пропуски за хората на Фонсека се отчетоха Мората, Пулишич, Леао, Райндерс, Фофана, а Тео Ернандес удари греда. Гостите имаха на два пъти претенции за дузпа. С успеха си Леверкузен събра 6 точки, а Милан регистрира второ поражение и положението му се усложнява допълнително.

      ПСВ и Спортинг Лисабон направиха равенство 1:1 помежду си. В 15-та минута Джерди Шоутен даде аванс на домакините, но в края на мача Браганса изравни (84). През по-голямата част от срещата „филипсите“ имаха предимство, но не успяха да увеличат преднината си и в края бяха наказани. Това е първа точка за нидерландците от два мача, а португалците са с 4 пункта.

      Борусия Дортмунд размаза гостуващия Селтик със 7:1. С хеттрик се отчете Карим Адейеми (11,29,42 минути). Другите голове вкараха Емре Джан от дузпа (7), Гираси на два пъти (40-дузпа, 66) и Нмеча (79). Почетното попадение за шотландците реализира Маеда (9). За целия мач немците регистрираха 16 изгодни положения, а детелините само 7. С атрактивната си игра хората на Нури Шахин се очертават като един от сериозните отбори, който ще се бори за призово класиране.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ