Search Suggestions
      петък, 04.10.24
      16.5 C
      София
      16 C
      Пловдив
      16.2 C
      Варна
      Search Suggestions

          Равенство за Лудогорец в Чехия

          Орлите направиха 0:0 с Виктория Пилзен, а Якуб Пьотровски изпусна дузпа

          Лудогорец завърши наравно 0:0 с Виктория Пилзен в среща от втория кръг на основната фаза от Лига Европа. Шампионите на България могат да съжаляват за пропуснатата победа, след като през второто полувреме полският национал Пьотровски не успя да се разпише от 11-метров наказателен удар. Дебют на международна сцена за българите направи новият им наставник Игор Йовичевич. Лошата новина за треньора са трите принудителни смени в хода на сблъсъка – на Видал, Алмейда и Чочев.

          Срещата започна равностойно и в първите 15 минути нямаше сериозни ситуации пред вратите. Малко след това на два пъти чехите не успяха да се възползват от грешки в разградската защита. Първо Фон Витри сбърка с подаване, топката отиде в Каду, който беше блокиран. После Сон и Алмейда не действаха на висота, но Квабена изтърва. В 25-та минута и Йемелка пробва късмета си, а Бонман улови. В добавеното време Рик опита пас към Руан Секо, но защитник на Виктория се намеси.

          В началото на второто полувреме Лудогорец изтърва „златна“ възможност. Йемелка игра с ръка в наказателното си поле и след намесата на ВАР главния съдия даде дузпа. С изпълнението се нагърби Якуб Пьотровски, но Йедличка отрази шута в долния ляв ъгъл. След час игра Каду стреля от пряк свободен удар, ала без проблеми за стража на орлите. В 66-та минута Секо опита да прехвърли вратаря на Пилзен, като слабото му изпълнение не доведе до нищо. 20 минути преди края в игра за домакините влезе бившият нападател на Левски Рикардиньо. Така се стигна и до най-добрия шанс за Виктория. Резервата Даниел Вашулин уцели гредата след отлично измъкване от Диниш Алмейда. В 80-та минута Бонман се справи за пореден път, спирайки опит на Вашулин. В началото на продължението Калвах отправи мощен удар от близко разстояние, който премина много близо до целта.

          С постигнатото равенство Лудогорец спечели първата си точка в груповата фаза на Лига Европа, след като преди седмица загуби у дома от Славия Прага с 0:2. В следващия си мач шампионите на България ще гостуват на Андерлехт в Белгия. От своя страна Виктория Пилзен има две точки (равенство 3:3 с Айнтрахт Франкфурт в първия кръг). В края на месеца чехите ще мерят сили с ПАОК в Гърция.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions