Search Suggestions
      неделя, 20.10.24
      Search Suggestions

          Ливърпул  победи Челси с 2:1

          Момчетата на Арне Слот се наложиха над лондончани с 2:1

          Отборът на Ливърпул се наложи над Челси с 2:1 в най-интересния мач от осмия кръг на английската Висша лига. Това бе седма победа за „червените“ и те отново са на първо място в класирането, като изпревариха с точка шампиона Манчестър Сити, който по-рано през деня победи драматично Уулвърхямптън.

          В 20-ата минута Джейдън Санчо от Челси падна в наказателното поле и поиска дузпа, но такава не бе отсъдена. Малко по-късно бе свирена дузпа за Ливърпул и въпреки протестите на „сините“ Мохамед Салах се нагърби с изпълнението и откри резултата.

          Последва голям пропуск от страна на  Николас Джаксън за Челси, а попадение на Коди Гакпо за домакините не бе признато заради засада. В добавеното време Ливърпул отново получи дузпа, но тя бе отменена след преглед със системата ВАР.

          В 48-ата минута Джаксън от Челси се измъкна и вкара гол, като бе вдигната засада. При преглед на ситуацията обаче се установи, че нападателят е бил покрит и попадението бе зачетено. Три минути по-късно Салах изведе с хитър пас Къртис Джоунс, който изскочи от задна позиция и вкара за 2:1, не оставяйки шанс на Роберт Санчес.

          До края на мача и двата отбора направиха няколко пропуска, като Коул Палмър бе най-активен за Челси с няколко шута, а хубав удар на Луис Диас бе спасен от вратаря на гостите.

          По този начин Ливърпул си върна първото място в класирането на Висшата лига и след изиграни осем двубоя, тимът на Арне Слот е с актив от 21 точки, с една пред втория Манчестър Сити.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions