Search Suggestions
      сряда, 23.10.24
      Search Suggestions

          Проф. Сачев: В основата на икономическата сигурност се включва продоволствената сигурност

          Значението на продоволствената сигурност, като съществен елемент от икономическата сигурност и действията на Европейския съюз (ЕС), обсъдиха днес експерти по национална сигурност, международни отношения и дипломация.

          „Да се говори за продоволствена сигурност преди 20-30 години щеше да е необичайно, защото въпросите на сигурността тогава бяха свързани предимно със сферите на отбраната, вътрешната сигурност, енергийната сигурност и най-много финансовата сигурност.“, посочи проф. Здравко Попов, основател на Дипломатическия институт при Министерството на външните работи и президент на Института по публична политика.

          В променената среда всяка държава, твърди проф. Попов, „трябва да изгради собствен капацитет с достатъчно инструменти, благодарение на които да се справя в новата ситуация.“

          Проф. Евгений Сачев, който представи своята книга „Политика и сигурност“, припомни, че продоволствието не е само производство на храни и тяхното потребление, а включва много други елементи.“Тоест в основата на икономическата сигурност се включва продоволствената сигурност“, обобщи проф. Сачев.

          Конференцията в БТА беше организирана от ръководството на Тракийския университет, като предшестваща инициатива на започващия утре под патронажа на президента Румен Радев двудневен Национален симпозиум с международно участие в Стара Загора „Продоволствена сигурност и устойчиво развитие“.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions