Search Suggestions
      петък, 25.10.24
      Search Suggestions

          Славия спечели срещу Локомотив София с 3:2

          Точни за белите бяха Зеедорф, Минчев и Николов

          Славия надви Локомотив София с 3:2 у дома в двубой от 13-ия кръг на Първа лига. На стадиона в квартал „Овча купел“ двата отбора изиграха атрактивен мач с пет попадения, от който в крайна сметка „белите“ си тръгнаха като победители в 139-то издание на столичното дерби.

          Началото определено бе за възпитаниците на Златомир Загорчич, който започнаха вихрено и до 16-та минута водеха вече с 2:0. Иван Минчев изведе по превъзходен начин Куентин Зеедорф, който с диагонален изстрел в 9-та минута откри головата си сметка за Славия. Седем по-късно Минчев се нагърби с отговорността да изпълни дузпа, отсъдена за игра с ръка на Селсо Рапосо след силен шут на Зеедорф. Българският национал прати в обратния ъгъл капитана на гостите Александър Любенов, за да удвои аванса на „белите“. Последва леко отпускане в редиците на домакините и тимът на Антон Велков се възползва от това в 37-та минута чрез Анте Аралица. „Железничарите“ обаче допуснаха нов гол в добавеното време на първата част. Галин Иванов центрира в наказателното поле, където Владимир Николов необезпокояван се извиси във въздуха и матира Любенов за 3:1.

          След паузата Локомотив София заигра по-активно и Стив Траоре, появил се на почивката на мястото на Рапосо, можеше да намали изоставането на отбора, но стреля в аут. Гостите бяха възнаградени за по-доброто си представяне през второто полувреме, когато Аралица намали на 2:3 с второто си попадение в двубоя. Славия можеше да сложи точка на спора десетина минути след гола на Аралица, но ударът с глава на Мартин Георгиев мина близо до целта. В крайна сметка, Загорчич и компания удържаха преднината си и взеха 139-то издание на столичното дерби.

          Славия се изкачи до десетото място с актив от 14 точки, докато Локомотив заема 12-та позиция с три по-малко. „Железничарите“ остават без успех при новия треньор Велков – загуби от Славия и Спартак Варна, както и нулево равенство с Крумовград.

          За Локо София и Славия предстоят ангажименти за Купата на България, преди отново да се завърнат в Първа лига. Локомотив гостува на Янтра Габрово, докато Славия играе с Монтана на „Огоста“ в 1/16-финалите на надпреварата. След това „белите“ са гости на Ботев Враца за първенство, а „железничарите“ посрещат Арда.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions