сряда, 25.09.24
28.5 C
София
30 C
Пловдив
24 C
Варна
Search Suggestions

      Der Spiegel: Германското разузнаване е прихванало разговори относно убийствата на цивилни в Буча

      Германското федерално разузнаване прихвана радиокомуникациите на руските военни, в които са обсъждали убийството на цивилни в украинския град Буча близо до Киев. Това съобщава Der Spiegel (статията е достъпна за абонати на изданието).

      Според изданието разузнаването е съобщило за това в парламента на 6 април. Сред материалите на доклада са представени няколко записа на прихванати комуникации. И така, в един от диалозите военните обсъждат убийството на велосипедист, в друго радио съобщение мъж казва, че войникът първо трябва да бъде разпитан и след това застрелян.

      Прихванатите разговори също така предполагат, че убийствата може да са извършени и в други окупирани от Русия райони, включително в околностите на Мариупол, който е под обсада от няколко седмици.

      Германското разузнаване заключи, че убийствата на цивилни не са случайност или инициатива на някои военни. Те, според спецслужбата, биха могли да бъдат част от „ясна стратегия“ за „сплашване на цивилното население и потискане на съпротивата“, като в това могат да участват наемници от руското ЧВК „Вагнер“.

      Източник: Der Spiegel

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ