петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      НАЧАЛО НА ИЗБОРНИЯ ДЕН: Къде машините за гласуване не тръгнаха?

      В една секционна избирателна комисия (СИК) в Ловеч все още не е започнал изборният ден, тъй като машината е отказала да заработи. Предстои да се вземе решение гласуването там да премине с хартиени бюлетини, съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Валентина Недялкова. В останалите 262 СИК в Ловешка област изборният ден е започнал нормално.

      Тази сутрин в 9 – та секция в Стара Загора, която се намира в основното училище в квартал „Самара“, изборният ден не започна в 7 часа, заради повреда в машината за гласуване. Вотът ще  премине към хартени бюлетини.

      Всички останали секции са започнали изборният денят нормално. Няма постъпили жалби и сигнали за нарушение на изборното законодателство.

      Само в една от секциите в Добрич машина не е стартирала първоначално. Проблемът е отстранен и вече всички машини за гласуване работят. Няма сигнали за нередности в началото на деня.

      Машина в избирателна секция във Варна е дала странен дефект – при тестовото ѝ включване вчера вечерта тя е изписала „Дневникът е подправен“.  

      Затова в секцията в училище „Пейо Яворов“ в квартал „Владислав Варненчик“ преминаха към гласуване с хартиени бюлетини. Това е решила Районната избирателна комисия (РИК), след като е била сезирана от секционната комисия, съобщава bTV. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ