Search Suggestions
      четвъртък, 24.10.24
      Search Suggestions

          АРХИВИТЕ ПОМНЯТ: Максим Генчев сравни Делян Пеевски с Васил Левски

          „Колкото и да е парадоксално, съвременният Левски в моите очи прилича на Делян Пеевски.“

          Това заявява режисьорът Максим Генчев в интервю през март 2016 година. Причината за сравнението между Левски и Пеевски е, че само „Канал 3“, тогава собственост на депутата от ДПС, излъчи филма му „Дякон Левски“.

          „Той, като собственик на телевизия, единствен прояви възрожденското си чувство. За вас шокиращо, за мен – позиция. Няма подобна личност на политическата ни сцена, който да има мисията на Левски. Разбира се, Делян Пеевски няма общи черти с Дякона, но в конкретния случай той прояви възрожденския си дух, а не Вяра Анкова“, допълни режисьорът.

          Попитан дали депутатът от ДПС е помогнал за създаването на филма „Дякон Левски“, Максим Генчев отговаря:

          „Не, ние не сме в един кръг. Не съм се срещал с него никога. Делян Пеевски е много висок като богатство, за да искам визита… Аз не съм политическо лице, а обикновен режисьор. Да, бих искал да се срещна с него, да разговаряме… Това е добра идея. Аз съм сигурен, че в него има нещо добро. Той за мен има добра, патриотична душа. Пеевски може да е бизнесмен, да си прави „Lafki“, в случая обаче показа, че неговото патриотично чувство е изкушено. Ако той самият не е патриот, няма да пусне тоя филм.“

          Режисьорът коментира казанато от него през 2016 година:

          „Донякъде са мои думи, донякъде са дописвани… просто с привкус на шега съм казал, че Делян Пеевски е Левски. Искам вече да затворим тази тема и да ви съобщя следното: Ботев събира три години оръжия, екипира момчета, надъхва ги. Три години. После преминават Дунава и за два дни ги избиха. Това се случва и с филма за Ботев – три години хиляди родолюбци събират по пет лева, по десет лева. Изкарахме блестяща премиера…“

          „Показа се този филм по телевизията и гракват всичките завистници, които не могат да понесат нашия подвиг. И… филма го убиха. Това е истината. А това, че Пеевски е показал „Дякон Левски“ по телевизията няма никаква връзка нито с мен, нито с Левски, нито с родолюбието. Едни антибългари, неродолюбиви хора, които искат да няма българска история, да бъдем клиенти и роби на банки, на заеми, искат да унищожат етноса – днеска убиха този филм“, добави Генчев.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions