сряда, 25.09.24
11.8 C
София
13 C
Пловдив
16.6 C
Варна
Search Suggestions

      Първан Симеонов, „Галъп“: Силно Възраждане ще принуди към създаване на правителство

      Силно Възраждане ще принуди към създаване на правителство, заяви пред БНТ Първан Симеонов от „Галъп“. „Вероятността след изборите да се водят по-гъвкави разговори стои на дневен ред, допълни колегата му Евелина Славкова от Тренд. 

      Според Симеонов естеството на битката в този вод е меджу консерваторите ГЕРБ-СДС и либералите ПП-ДБ. „Вторите имат резерв в последния момент, когато мобилизират електорат. Върпосът е да не се изпокарат до изборите. Разломът за изборите е статукво – промяна. Големият въпрос ще бъде после и в хода изборите и ще е съдебната реформа и корупцията“, анализива изпълнителният директор на „Галъп“.

      „Борисов заговори за съдебна реформа със съжаление, че вече не се е случила. Не можем да сме категорични дали на есен пак ще има избори. ПП е създадена анти ГЕРБ и да влезе в коалиция преди местните избори е сложен казус. Ако външните ни партньори изразят желание да има вече правителство ще се наложи по-сериозен разговор. трети вариант „хартиената коалиция“ ДПС, ГЕРБ и БСП не изглежда много красиво и особено за ГЕРБ“, посочи Славкова.

      „Вярвам, че изборите няма да бъдат манипулирани. Ниската избирателна активност идва от това, че няма нови големи играчи“, коментира Симеонов.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ