събота, 21.09.24
16.3 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Прокурорите искат Тръмп да бъде арестуван в петък, екипът на бившия президент казва не

      Окръжната прокуратура на Манхатън поиска Доналд Тръмп да бъде арестуван в петък, след като голямо жури гласува за обвинение срещу бившия президент, сочи новинарска агенция „Макфакс“.

      Но адвокатите на Тръмп отхвърлиха искането, заявявайки, че Тайните служби, които осигуряват подробности за сигурността на бившия президент, се нуждаят от повече време, за да се подготвят.

      Размяната, предоставена на Politico от източник от правоприлагащите органи и потвърдена от Джо Такопина, адвокат на бившия президент, подчертава изключително чувствителния характер на обвинението.

      До четвъртък нито един бивш президент в историята не е бил съден. Както самите обвинения, така и тяхното изпълнение поставят държавата на непознат правен и политически „терен“.

      Очаква се Тръмп да се предаде на главния прокурор следващата седмица, но Такопина каза, че не е определена конкретна дата.

      В крайна сметка Тайните служби ще трябва да координират условията за предаване със служители на съда и полицията в Ню Йорк.

      Туитът на ДеСантис дойде часове, след като голямото жури в Манхатън гласува да повдигне обвинение на Тръмп по дело, свързано с тайните му плащания на порно актрисата Сторми Даниелс.

      Даниелс твърди, че двамата са имали афера, която Тръмп се е опитал да запази в тайна по време на кампанията през 2016 г., така че се твърди, че е платил на Даниелс 130 000 долара чрез личния си адвокат в замяна на нейното мълчание, съобщават американски медии.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ