петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Френският актьор Жерар Депардийо е обвинен в сексуално насилие

      Френският актьор Жерар Депардийо беше обвинен в сексуално насилие от 13 жени в статия, публикувана във вторник от френското разследващо издание Mediapart.

      74-годишният актьор е разследван от 2020 г. по обвинения в изнасилване и сексуално насилие. Дузина жени, някои от които в протокола, сега го обвиняват в участие в нежелано сексуално докосване и правене на неуместни коментари в няколко случая по време на снимки на филми, както и извън снимачната площадка.

      Според Mediapart трима от тях са дали показания пред полицията, но никой не е повдигнал обвинение от страх, че „думата им няма да натежи малко на паметник на френското кино“.

      В изявление на адвокатите му, споделено с френското издание, Депардийо каза, че „официално отрича всички обвинения, които могат да бъдат подчинени на наказателното право“.

      Еднократно номиниран за Оскар, Депардийо е един от най-продуктивните френски актьори, играл в над 200 филма.

      Но актьорът беше затънал в поредица от противоречия през последните години – първо по отношение на връзките му с Русия, след като получи руски паспорт през 2013 г., за да избяга от високите данъчни ставки във Франция, и след това през декември 2020 г., когато беше обвинен по обвинения в изнасилване и сексуално посегателство срещу френската актриса Шарлот Арнул.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ